Косопад! О,ужас !

09 януари 2013 virago 1 Коментар

   Ако се събуждате сутрин и по възглавницата си откривате косми, които преди не сте регистрирали. Ако всеки път, когато се срешете ги забелязвате по четката или гребена и ако гаджето ви се скара, че отново сте запушил и сифона на банята с косата си..., тогава може би имате повод за безпокойство. Добрата новина е, че ако сезонът е есен и нямате други оплаквания вероятно става дума за сезонен косопад! Ето и малко информация по темата.

   Причините, които водят до косопад са няколко и различни и могат да са обусловени от природни причини като смяната на сезоните или от особени психо-физиологични състояния като стрес или хормонална дисфункция. 
По време на смяната на сезоните падането на косата обикновено се засилва, защото хората са наследили някои белези, характерни за животните с козина. Това засилване на загубата на косата е обусловена от някой хормони, които се регулират от дневния фототип – количеството на светлина и тъмнина през деня. Този феномен е физиологичен и преходен и не води до оплешивяване. 

   Една от обичайните причини за оплешивяване са физиологични промени в организма като раждането при жените и периода след това, някой психо-физични промени и при двата пола или приемането на лекарства. Всъщност, сложни психо-физични състояния, ако са продължителни, като емоционална травма, стрес от учене, професионална лабилност, домашни проблеми, проблеми във връзката, тежки спортни активности, които не са придружени от балансирано хранене - всичко това може да предизвика масивно и продължително падане на косата, което да доведе до оплешивяване. 

                                                                         Virago beauty & spa

Етикети : косопад spa
Коментари :
Показване на 1-1 от 1.

virago

mnogo interesna statiq

22.03.2013, 23:31:05

Оставете Коментар

Искате ли да изтриете коментара?!

Коментарът беше запаметен и очаква одобрение. ×