Масаж с топли етерични масла-наслада за тялото и сетивата

01 февруари 2013 virago 0 Коментарa

Познати от преди повече от 5000г. Етеричните масла са използвани при ритуални церемонии и обреди в Египет,Месопотамия,Древна Гърция ,Индия,Китай и Япония.

 

   Тези масла са силно концентрирани ароматни вещества,съдържащи се главно в цветовете,листата,плодовете ,семената и корените на растенията.Получават се от чисти физични процеси на дестилация или чрез студено пресоване на различни части на растенията.

 

  Комбиниране на етеричните масла

 

  При прилагането на масаж с тези масла,растителните активни вещества постъпват в човешкия организъм чрез обонянието,белите дробове и главно през кожата.Те увеличават количеството кислород и хранителните вещества в тъканите,подобряват физиологичните процеси и защитните реакции на организма.Подхранват кожата,оказват антисептично ,антибактериално,противовъзпалително и антицелулитно действие,забавят стареенето и подобряват защитните бариери на организма.

    Допълнителни действия на етеричните масла са многобройни.Някои от тях са: 

-         омекотяване,регенериране ,повишаване на еластичността на кожата;стимулиране на процесите на метаболизма на тъканите,подобряване на кръвообръщението и имунитета на организма.

 

     -     подпомагат лимфодренажа ,нормализират тонуса на периферните съдове

 

     -    най-значимото-балансиране на процесите в организма: физиологични и емоционални

 

   При аромамасаж настъпват изменения не само в масажираните зони локално ,но и рефлекторно-във вътершните органи.По този начин могат рефлекторно да се повлияят и някои вътершни заболявания.

 

  Спрямо индивидуалните нужди на клиента се подбира етеричното масло или се прилага композиция от няколко такива,като се цели цялосна релаксация или тонизиране на организмана организма.Затоплените масла спомагат намаляването на мускулните спазми ,намалява следствията от травми и претоварване .

 

   Опитайте този масаж при нас и се почиствайте отпочинали и готови за нови предизвикателства.

 

 

Само през Януари този масаж е на специална цена от 30 лв(редовна цена -40 лв)

 

 

                                                VIRAGO beauty & spa 

Коментари :
Няма намерени резултати.

Оставете Коментар

Искате ли да изтриете коментара?!

Коментарът беше запаметен и очаква одобрение. ×