Солариум

09 януари 2013 virago 0 Коментарa

  Още в Древния Рим фототерапия ( лекуване със светлина) се е считало за много разпостранен метод за лекуване на някои болести.
Къщите там се строили така, че хората могли да приемат слънчевите бани в специални пристройки ( солариуми) на покривите си.
Що се касае до съвременните солариуми, то слънцето в тях се заменя с луминесцентни лампи с високо и ниско налягане, които създават комбинация от UVA и UVB лъчи.


Инфрачервените лъчи, прониквайки през кожата на дълбочина до 20 мм, имат способност да премахват мускулни спазми, да разширявят съдовете и да подобряват обмена на вещества в кожата. В отличие от тях ултравиолетовите лъчи проникват в кожата не толкова дълбоко - само на 1 мм и затова не топлят. Те имат фотохимическо въздействие - довеждат до образуване в организма на биологически активни вещества, които увеличават дълбочината на дишането, повишават хемоглобинът, положително влияят на психиката, имат противовъзпалително и обезболяващо действие и с много други почти чудодейни въздействия.


Освен това, посещението на солариума значително понижава риска от заболяване от остеопороза. Учените потвърждават, че повече от сто функции на нашия организъм са намират в пряка зависимост от въздействието на слънчевите лъчи. Една от тях е синтез на витамин D. Точно той отговаря за усвояването на калций в нашия организъм, загубата на който довежда до остеопороза. През зимата недостигът на ултравиолетови лъчи особено лошо се отразява на нашето здраве. За това през зимния сезон е необходимо посещение и на солариум. Най-малко за да предотвратим остеопорозата и други заболявания.
Но не трябва да се забравя, че ултравиолетовите лъчи обезводняват и преждевремено състаряват кожата. Те могат и да провокират и някои заболявания.За това е важно много прецизно да изберете солариум, предварително да се запознаете с квалификацията на специалистите, които го обслужват, да разберете за типа на оборудване, и по възможност да имате препоръки от постояните клиенти.


Най-бързият ефект се постига във вертикален солариум. Това е най-модерният, хигиеничен и комфортен вариант.Такиви апарати дават равномерен ,гладък загар. 
Преди да влезете в солариума желателно е тялото и лицето да се обработи със специални козметични средства, предназначени само за солариуми. Те усилват интензивността на загара, понижават загубата на влагата и намаляват отрицателното въздействие на ултравоилетовите лъчи на кожата.

 

ViragoSpa

Етикети : солариум spa
Коментари :
Няма намерени резултати.

Оставете Коментар

Искате ли да изтриете коментара?!

Коментарът беше запаметен и очаква одобрение. ×