Целулит! Не, благодаря!

21 януари 2013 virago 0 Коментарa

     Целулитът се среща,с редки изключения,предимно у жените.Техните съединително-тъканни влакна са по-слаби и по-податливи,за да могат да се разтягат при бременност.Еластичните влакна на съединителната тъкан са разположени успоредно,така че мастните клетки могат да ги обхващат.При мъжете тези влакна са кръстосани като мрежичка,затова мастните клетки трудно преминават през тях.Освен това женските мастни клетки са кълбообразни и се изтласкват нагоре,докато при мъжете са плоски и се разтилат под кожата равномерно.

   Целулитът възниква тогава,когато мастните натрупвания се подхранват обилно.Тогава отделните клетки се струпват в едри гроздове и натискат отвътре горния слой на кожата.Тъй като притискат и капилярите,кръвоснабдяването се влошава,а това затруднява доставянето на важни хранителни вещвства.В междуклетъчното пространство се задържа течност.
Целулитът започва да се появява по правило на бедрата,а след това и на корема,талията и от вътрешната страна на ръката близо до подмишничната ямка,в областта на таза - накратко,навсякъде където се отлагат мазнини.

    Видове целулит:
*твърд - най-често се среща при млади момичета до 20год.
*мек - жени с отпусната слаба мускулатура,при тези с наднормено тегло.
*оточен - среща се в по-късни стадии на мекия целулит.

    Забранени храни и напитки:
- бяла захар и бял хлаб
- пакетирани и консервирани храни
- колбас,салам и шунка
- пържени храни
- млечни храни с висок % на масленост (мляко,масло,сладолед,крем сосове,майонеза).

- алкохол
- бира
- кафе
- черен чай
- газирани напитки
- боза

    Позволени са в малки количества тестени изделия (банички,палачинки,гофрети,торти и др.),месо (агнешко,свинско,телешко и дроб).

   Позволени напитки:
- вода
- билков и зелен чай
- прясно изцеден сок

    Всеки целулит до различна степен може да бъде преборен.Въпросът е да погледнем сериозно на проблема и да намерим комплексно решение .Трябва да бъдем наясно,че само с тежки диети,можем по-скоро да навредим на стомаха си,но не и да се отървем от неприятния целулит.

   Ако успеем да съчетаем  правилния начин на хранене ,спортът ! и антицелулитните  процедури,ще постигнем завидни резултати.

   Антицелулитният масаж и бодирепингът са основни процедури за борба с целулита.Погрешно е да се смята ,че  тези процедури са безкрайно болезнени и оставят синини.Към всеки един клиент,се похожда индивидуално според прага на болката и търпимостта ,като силата на масажа се усилва постепенно в процеса на курса на процедурите.

Тук ще ви опишем  антицелулитния масаж по-подробно,а в някоя от следващите теми ще ви разкажем за бодирепинга.

Антицелулитният масаж  е с основна цел подобряване на лимфообръщението и кръвообръщението.Това се постига със специални техники ,обработвайки локално проблемната зона.Тъй като целулитът се получава в следствие на натрупването на вода и отпадни вещества в масни депа ,се прилагат техники за разбиване на тези мастни депа и техники за насочване на веществата по лимфните пътища към съответните лимфни възли.

 Курсът от процедури е индивидуален и може да бъде от 10 до 20 процедури според вида целулит и повлияването му.Препоръчителни е процедурите да се правят през ден или максимум през два,да се приема много вода и да се спортува според индивидуалните възможности. Една антицелулитна терапия във Virago beauty & spa включва –мануален масаж, вибрационен масаж ,за разбиване на депата ,и масаж със силиконови вендузи. Продължителността на масажът е около 40 мин.

 

ViragoSpa

 

Коментари :
Няма намерени резултати.

Оставете Коментар

Искате ли да изтриете коментара?!

Коментарът беше запаметен и очаква одобрение. ×